Het vliegen


Als afsluiting van de therapie komt het feitelijke vliegen aan bod. Afhankelijk van de individuele vraag wordt een vlucht gepland. Het betreft een vlucht binnen Europa met een bestemming op één tot twee uur vliegafstand. De bedoeling is dat op die dag twee vluchten plaatsvinden: ´s morgens heen en ´s avonds terug. Meestal is het de terugvlucht die bij duisternis plaatsvindt.
Deze vlucht, waarbij de psychotherapeut meegaat, is de laatste toets waarin u laat zien dat de vaardigheden in de realiteit toe te kunnen passen. Het succes van de spanningsreductie/ademtechniek zorgt voor het begin van genieten en fascinatie.

Nu gaat het dan toch echt gebeuren…

Blijf bewust van mijn nieuw geleerde vaardigheden!!

 

Daarna moet u zelf een vlucht maken. Na zo’n eerste zelfstandige vlucht zie ik de mensen graag nog even terug om hun bevindingen te evalueren (follow-up gesprek).


U zult gemerkt hebben, dat onze behandelwijze veel ruimte biedt om aangepast te worden aan de specifieke, individuele behoeften van mensen met vliegangst. Mensen verschillen weliswaar niet wezenlijk, maar in hun onhandige denken en in de onderliggende problematiek kunnen aardig wat variaties ontstaan.

 

We bieden maatkleding en geen confectie. Het gaat om vliegangsttherapie en niet om vliegangsttraining.

Blij en trots na een succesvolle vlucht!

Vliegangsttherapie