Confrontatie met de angstwekkende stimulus:

bezoek vliegveld


Na deze zittingen in de praktijkruimten maken we de stap naar de realiteit. We bezoeken het vliegveld Teuge. Hier wordt de opgedane kennis geïllustreerd aan de hand van de werkelijke vliegtuigen. We bezoeken een hangaar, bekijken vliegtuigen , raken toestellen aan, kruipen erin en we bestuderen landende en startende vliegtuigen onder het genot van een kopje koffie in het vliegveldrestaurant. In de praktijk komt dit dus neer op een rondleiding op de Luchthaven Teuge.

 

Om het gezellig te maken mag u uw partner of iemand anders mee brengen. Dan kan diegene ook eens zien met wie u te maken heeft.

 

Als het weer het toelaat en u heeft er zin in gekregen dan kunt u een toestel uitkiezen en mag u met uw therapeut als voorbereiding op het uiteindelijke vliegen alvast een korte vlucht maken boven Teuge.

 

Het is al een oud en vaststaand gegeven dat systematische en continue confrontatie met een angstwekkende stimulus op den duur de angst/spanning vanzelf doet afnemen! Vliegtuigen worden dan uiteindelijk niet meer gezien als die magische, angstwekkende dingen, maar blijken het gewone vervoersmiddelen te zijn, zoals een auto waar je iedere morgen in stapt om mee naar je werk te gaan. Hoewel dat laatste vervoermiddel veel gevaarlijker is…!

Vliegangsttherapie